LOGOPÉDIA

A beszéd önkifejezési eszköz, mely során egyaránt fontos az, amit és ahogyan mondunk. A felnőttkori beszéd- és nyelvi zavarok többségében a korábbi önkifejezés képessége torzul vagy vész el. Számos olyan neurológiai betegség van, ami hirtelen kialakulással vagy fokozatos rosszabbodással érinti ezt az önkifejező vagy akár a beszédmegértő képességet. Mindemellett nem kizárólag neurológiai betegségeket követően kérhető logopédus segítsége. Rendszeres szereplést, prezentációt igénylő munkakörök ellátása esetén szükség lehet a szép és kifejező beszéd kimunkálására, mely egyaránt érinti például a helyes légzéstechnikát, a hangszálkímélő hangadás megtanulását és az egyénre jellemző beszédhangmagasság megtalálását.

Logopédia C

Rendelésemen az alábbi esetekben igyekszem segítséget nyújtani:

  • különféle afáziákban (pl. stroke-ot, fejtraumát vagy gyulladásos idegrendszeri betegségeket követően),
  • diszartriákban (pl. stroke után, Parkinson betegségben, sclerosis multiplexben, különféle izombetegségekben),
  • felnőttkori dadogás esetén,
  • nyelvlökéses nyelés esetén,
  • egészséges személyek beszédtechnika fejlesztése esetén.

A logopédiai fejlesztés minden esetben egy részletes felméréssel, afáziák és diszartriák eseteiben kórkép-specifikus tesztek elvégzésével kezdődik. Neurológiai hátterű nyelvi- és beszédzavarokban a felmérésnek része a teljes neurológiai dokumentáció áttekintése és egy részletes neurológiai fizikális vizsgálat is. A tesztek és vizsgálatok eredményeinek ismeretében készül javaslat a szükséges fejlesztés menetére és gyakoriságára.

Bizonyos terápiák esetén online foglalkozások is kivitelezhetőek. 

logopédus, logopédia magánrendelés, magán logopédus, logopédia online, afázia, diszartria, dadogás, nyelvlökéses nyelés, beszédzavar, beszédtechnika, beszédtanítás
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!