REHABILITÁCIÓ

A rehabilitáció célja az, hogy a beteget alkalmassá tegyük arra, hogy a betegség előtt a mindennapokban betöltött szerepét minél inkább visszanyerje. Ez történhet akár a fájdalom csökkentésével, akár a betegségből adódó tünetek mérséklésével, vagy pedig a megfelelő segédeszközök kiválasztásával. A rehabilitáció segítségével az alapbetegség mellett elérhető legjobb funkcionális állapot elérése a cél.

Rendelésemen az alábbi panaszok esetén igyekszem segítséget nyújtani:

  • különféle krónikus mozgásszervi fájdalmak csillapítása gyógyszeresen vagy fizioterápiás módszerek (célzott gyógytorna) segítségével,
  • járás- és egyensúlyzavarok mérséklése egyensúlyfejlesztő gyógytorna és/vagy a megfelelő segédeszköz kiválasztásával,
  • bénulások esetén izomerősítő és végtagügyesítő torna,
  • kóros tartás, izomfeszesség (spaszticitás) bizonyos eseteiben botulinum toxin kezelés,
  • vizelet- és széklettartási nehézség esetén segédeszközzel történő ellátás.
Rehabilitáció B
Gyógytorna valid

A rendelésen a hozott dokumentációk áttekintését és a kórelőzmény felvételét követően részletes mozgásszervi státuszfelmérés történik. A vizsgálat fájdalommentes, részletes és időigényes. A vizsgálat eredményének függvényében lehetőség van kiegészítő vizsgálatok koordinálására, a vizsgálati eredmények (labor, röntgen, ultrahang, CT, MRI) értékelésére, megbeszélésére, gyógyszer- és segédeszköz felírására. Csak bizonyos végtagokra korlátozódó spaszticitás és a fokális disztóniák esetén lehetőség van botulinum toxin (botox kezelés) gyógyászati célú alkalmazására. Gyógytornásszal való szoros együttműködésben személyre szabott gyógytorna kezelés is igénybe vehető.

rehabilitációs magánrendelés, magán rehabilitáció, segédeszköz felírás
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!